VidiPIX

Få gammel tapet tilbake til perfekt stand

VidiPIX tilbyr en tjeneste for å reparere, restaurere, og få gammel tapet tilbake til perfekt stand. Last opp bilder av gammel tapet og bruk Vidipix sin tjeneste for å behandle den.

Lage rapporter samt enkelt justere avansert fargedesign

VidiPIX lar deg lage rapporter som enkelt lar deg skrive ut tapet. Du kan enkelt justere fargedesign og lage nye versjoner av tapeten.


Om oss

Historien om VidiPIX

Ideen bak VidiPIX kom til live i 2020. Jorunn Tharaldsen jobbet med å restaurere tapet, noe som var tidkrevende siden verktøyene hun trengte ikke eksisterte, og derfor måtte Jorunn gjøre all jobben manuelt. Jorunn snakket med Anton Strand på Canon om behovet for å ha digitale verktøy for å hjelpe henne. Professor Marius Pedersen, som har spesialisert seg i fargebildeteknologifeltet, møtte Anton Strand. Anton nevnte problemet med å restaurere gammel ødelagt tapet, og Marius så muligheten til å bruke hans ekspertise og kunnskap for å løse problemet. Ideen om VidiPIX var brakt til live. Den første versjonen av VidiPIX ble utviklet på NTNU av Marius Pedersen og Vlado Kitanovski. Denne applikasjonen ble brukt av Jorunn og reduserte hennes jobb fra 400 timer til bare 30 timer, og drastisk endret måten hun jobbet på. Siden den gang har VidiPIX utviklet, fra en egen applikasjon som kun fungerte på Windows, til dagens versjon av VidiPIX som er en kraftig web applikasjon, lett tilgjengelig. VidiPIX er et perfekt eksempel på synergier mellom disipliner, og et resultat av at teknologien møter de kreative, som har endt opp i et unikt og innovative produkt.

Forskningsbasert
Innovativt
Lett å bruke
Medarbeidere

VidiPIX har et interdisiplinært lag av medarbeidere.

 • Marius Pedersen

  Marius Pedersen er professor på NTNU. Han fikk sin dataingeniør grad i 2006 og Master i medieteknikk i 2007, begge fra Høgskolen i Gjøvik. Han fullførte sin doktorgrad i fargebildeteknologi fra Universitet i Oslo, sponset av Oce, i 2011. Han er i dag professor ved institutt for datateknologi og informatikk ved NTNU i Gjøvik. Hans forskning er fokusert på bildekvalitet.

  I VidiPIX er Marius ansvarlig for fargebildebehandlingen og algoritmene som gjør at "magien" i VidiPIX.

 • Jorunn Tharaldsen

  Jorunn Tharaldsen, fotograf, trendforsker og kreativ leder innen konsept og produktutvikling. Produksjon med å gjenskape gamle tapeter og historiske vegger kom som et spinoff prosjekt ut av arbeidet som medforfatter og fotograf av boken “Dusty – tidløse fargevalg”

  Dusty er nå etablert som et interiørmerke med tapet som hovedprodukt og er etterhvert blitt et begrep i omtalen av fargebruk og interiør. Sitter nå som trendforcaster innen interiørdécor og rådgiver for grafisk industri som driver med tapeter. Alt fra prosessen med å fremskaffe godt nok grunnlag for å lage optimale filer for trykk. Hvilke metoder bør en bruke I de ulike casene, avfotografering eller scanning eller gjenoppbygge lagvis digital. Hvilket verktøy skal brukes hvor, og hvordan.

 • Robin Vigdal Bekkevold

  Robin Vigdal Bekkevold er en erfaren web programmerer, og er ansvarlig for webdelen av VidiPIX.


om VidiPIX

VidiPIX Våre tjenester

VidiPIX gir en enkel og lett måte for å restaurere, behandle og endre tapet.
VidiPIX er lett å bruke gjennom et brukervennlig grensesnitt. Du kan lett endre innstilling og se hvordan endringene blir på bildet. Endringer kan lett reverseres hvis nødvendig. VidiPIX er en nettbasert applikasjon som er tilgjengelig online. Du trenger bare internettilgang for å bruke den. VidiPIX tilbyr en rekket forskjellige teknikker og innstillinger som kan påføres bildene, enten individuelt eller kombinert. Dette gir deg fleksibilitet og muligheten til å skape unike tapeter. VidiPIX er skapt for å løse spesifikke problem, og derfor tilbyr vi en spesialisert programvare for komplekse problemer. VidiPIX gjør ting automatisert som tidligere ville ha vært meget tidkrevende.

Lett å bruke.
Kraftige -
forskningsbaserte teknikker
Spesialisert
- for komplekse
problemer
Hva VidiPIX gjør

VidiPIX tilbyr fleksible, kraftige og spesialiserte funksjoner som gjøre det lett å restaurere, endre, og reparere tapet.

 • Reparer skader

  VidiPIX kan lett reparerer skader som å fjerne linjer, smuss og andre skader i tapeten. VidiPIX kan også reparere områder som er borte (skadet) gjennom en avansert funksjon som finner lignende områder og "maler inn" det som mangler.

 • Farge korreksjon

  VidiPIX har avanserte funksjoner som gjøre at du kan korrigere eller lett endre fargen til tapeten.

 • Export rapporter

  VidiPIX kan lett eksportere rapporter til tapeten, og lager en perfekt mal for å kunne skrive ut tapet.

Referanseprosjekter

Utvalg av referanseprosjekter hvor VidiPIX er brukt

Få tilgang til VidiPIX i dag

Få tilgang til VidiPIX nå

Kontakt oss

Kontakt oss

Organisasjons-
nummer 930029823